Shopping Basket

0 Items

Total : € 0,00

Update Weekmakers in seksspeeltjes

Login | Register

OUR FEMALE VISION ON EROTICA SINCE 1993

Update Weekmakers in seksspeeltjes

Update Weekmakers in seksspeeltjes

De hypocrisie van de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (nVWA)


Eindelijk een waarschuwing voor de gezondheid bij het gebruik van seksspeeltjes die weekmakers bevatten!

Feiten al ruim 5 jaar bekend, nu pas waarschuwing

Ruim 5 jaar nadat bij ons bekend was dat de Voedsel en Warenautoriteit op de hoogte was van de veel te hoge concentratie weekmakers in seksspeeltjes, komen ze eindelijk naar voren met hun resultaten.
Het onderzoek wat ruim vijf jaar geleden gedaan is waarin al naar voren kwam dat er onacceptabele hoeveelheden weekmakers in seksspeeltjes zaten is destijds niet openbaar gemaakt. Na vele telefoontjes van onze kant bleek dat de hoge heren bij deze instantie die moesten accorderen voor het openbaar maken, hun vingers niet wilden branden aan het voor hun delicate onderwerp.
Gelukkig nadat Duitsland het voortouw heeft genomen en er daar politieke vragen zijn gesteld komen ze eindelijk met hun onderzoeksresultaten.
Wij vinden het echter een hele kwalijke zaak dat de instantie die onze volksgezondheid moet beschermen meer dan 5 jaar heeft gewacht met het openbaar maken van deze heikele kwestie. Het taboe was destijds nog te groot... en dat terwijl bekend is dat meer dan 3 miljoen Nederlanders een seksspeeltje bezitten en dat er ruim 1 miljoen jaarlijks worden verkocht....

Female & Partners de eerste weekmakervrije seksshop

De eigenaresse van Female & Partners, Esther Suijker de Vries heeft in 2006 wel in samenwerking met Greenpeace behoorlijk wat publiciteit gegenereerd over dit onderwerp. Wij hebben destijds alle seksspeeltjes gekocht die door TNO onderzocht zijn.
Hopelijk worden er wederom vele gebruikers van seksspeeltjes gewaarschuwd door hun onderzoek.
Wij werden destijds verketterd door de groothandels en zijn daarom buiten de grote publiciteitshype gebleven.
De term "Kutwijven" klinkt ons nog helder na in onze oren als reactie van enkele van hun.
Ze waren natuurlijk erg bang om hun enorme winsten die ze maken op het produceren van seksspeeltjes met weekmakers te verliezen. De van goede hogere kwaliteit seksspeeltjes zijn duurder om te maken en dus voor hun minder winst….
Gelukkig hebben vele groothandels de hint wel begrepen en worden er inmiddels veel meer speeltjes van goede kwaliteit gemaakt. Het aantal winkels dat hun verantwoordelijkheid neemt groeit gelukkig ook nog steeds.
Maar we zijn er (nog) niet helemaal….Hopelijk neemt de politiek nu wél hun verantwoordeliljkheid!

Kanttekening Telegraaf artikel
In het artikel van de Telegraaf (zie hier beneden) wordt vermeld dat het gaat om seksspeeltjes die gemaakt zijn van PVC. Wij willen wel duidelijk stellen dat alleen de seksspeeltjes die zacht en buigzaam zijn, waar dus weekmakers zijn toegevoegd aan PVC gevaarlijk zijn (Te herkennen aan de penetrante plastic geur, vaak ook wel jelly genoemd)
PVC in zijn pure vorm (in de volksmond ook wel hard plastic genoemd) bevatten geen weekmakers.

Weekmakers in seksspeeltjes zijn vele malen gevaarlijker nog dan in kinderspeelgoed. Het vaginale en anale weefsel is namelijk veel ontvankelijker nog dan het slijmvlies in de mond voor opnames van de giftige stoffen.
Wij hebben geen inzicht in de manier waarop de seksspeeltjes getest zijn maar vermoed dat de risico's nog veel groter zijn dan het vermeldde "2 uur per dag gedurende een periode van 5 dagen".

Zie ook: Alles over weekmakers
Zie ook: Greenpeace


Hieronder het artikel in de Telegraaf van dinsdag 5 juli 2011:

Seksspeeltjes gevaarlijk
door Olof van Joolen
 

UTRECHT - Erotische speeltjes zoals dildo’s en vibratoren zijn gevaarlijk voor de gezondheid bij zeer intensief gebruik. Ze kunnen dan schade aan de lever en nieren veroorzaken. Die conclusie trekt de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (nVWA) op basis van eigen onderzoek.
Onder intensief verstaan de onderzoekers twee uur of meer per dag en dan minimaal vijf dagen achter elkaar. Omdat de inschatting is dat weinig gebruikers dit zullen doen, heeft de overheidsdienst de minister niet gevraagd dit soort speeltjes van de markt te halen of te verbieden.
Het gaat in alle gevallen om seksspeeltjes die zijn gemaakt van PVC. In deze kunststof zitten zogeheten weekmakers en die kunnen schadelijk zijn. Om die reden is het al verboden dit type PVC in kinderspeelgoed te verwerken.
Dat de nVWA dit voorbeeld niet volgt met erotische hulpmiddelen komt omdat de dienst redeneert dat het met kinderspeeltjes onmogelijk te voorkomen valt dat een kindje het voortdurend in zijn mond stopt. Iets dat niet geldt voor dildo’s en vibratoren.
Wel adviseren de onderzoekers minister Schippers (Volksgezondheid) na te denken over waarschuwingen op de verpakkingen van deze producten. Fabrikanten zouden moeten melden welke stoffen er in hun speeltje zitten en wat voor gevaren die met zich meebrengen. Op die manier zouden kopers ook voor een vibrator van een veilige kunststof kunnen kiezen.
De dienst die toeziet op de veiligheid van producten deed het onderzoek omdat er al langere tijd verhalen gingen over risico’s van seksspeeltjes. In Duitsland vroegen de Groenen aan bondskanselier Merkel daarom vorige week nog met grenswaarden te komen voor de hoeveelheid weekmakers die in een erotisch speeltje mogen zitten.